Ahoj, mám dotaz, má smysl esim? Zpočátku jsem to viděl jako výhodu, ale teď když se na to dívám, přijde mi, že mezinárodní esim operátoři jsou značně dražší než klasicky si lokálně třeba na Bali nebo v Egyptě koupit klasicky na letišti SIM od místního operátore. ESIM mi přijde mnohem dražší, třeba 500 Kč za 3GB dat, přičemž v Egyptě za 20GB na letišti zaplatíte 300 Kč. Má tudíž ESim nějaký smysl? Díky .
eSIM do USA s neomezeným voláním a daty v síti Verizon na 15 dnů zdarma!
Je potřeba stáhnout app od dceřinné společnosti Verizonu Visible (Visible Mobile app). Zaregistrovat trial verzi https://1url.cz/b1d7j
S účtem se přihlásit v app, stáhnout a nainstalovat eSim a hotovo. Jen pozor, musí se to udělat až v USA, ten trial začíná běžet hned po vytvoření účtu!
Jenom bacha, síť Verizonu nemá ráda telefony koupené mimo distribuci USA(global verze), takže esim pro S23 Ultra ani Motorola Edge 40 Ultra koupené u nás to nebralo, až Pixel 9 koupený v USA mně s Verizon funguje.
T-Mobile má Network Pass na 90 dnů také zdarma, rovněž neomezená data, ale aktivace a app je trošku opruz, pokud stačí těch 15 dnů, je Visible jasná volba.
@Nuny - Je to možné, ale Pixel 7 z Alzy podle všeho funguje bez problémů, tedy momentálně CA.
@Michal - ty máš přece hotline Pentagon-Kreml, tak se včas ozveš;-)
Roamless esim - 5 USD kredit zdarma s kodom ESIMDB5 (je nutne nainstalovat appku a kod pouzit tam). Ceny sice nic moc (v EU z toho vytrieskate 2 GB, v takom Egypte len 1.25 GB), ale zadarmo sa darovanemu konovi na zuby nepozera :) + kredit bez expiracie.
Dnes jsem koupil za docela slušnou cenu turistickou eSIM od dtac na trip.com. Jen jsem se na tu jejich stránku nedostal přes menu, kde mají i položku pro SIMky, ale přes Google.
Ten Roamless je akysi stedry (nie ako ten nas tele kartel) :) Do 1. Decembra im bezi akcia "Invite friend". Ak si niekto zalozi konto s referal kodom a dobije ho o minimalne 10 USD, tak oni navysia kredit obom o dalsich 10.
No a kedze som zrovna hladal nejaku datovu sim do tabletu, idealne s neobmedzenou platnostou kreditu a s tarifou "pay as you go", tak som sa odporucil :) Z investovanych 10 € mam aktualne 36,25 USD. Obe esim funguju na prvu supu (ta druha na esim.me)
Podla toho, ci to chces zneuzit, alebo vyuzit :) V mojom pripade to chcem skutocne pouzivat. Najlacnejsi 1 GB ma u nas 4ka za 2€ s biednou sietou a platnostou balika 30 dni. Roamless je malinko drahsi, ale s dvojnasobnym kreditom to hravo podlezie (nehovoriac o neobmedzenej platnosti kreditu a dat)
Mas pravdu, Jetpac alebo Bnesim maju zvycajne lepsie ceny, ale je to individualne podla krajiny. Mne to po zdvojeni kreditu napr. v Egypte vychadza na 10 dni najlepsie (1 GB padne zo 4 usd na 2).
Roamless ponal BF tak ako sa ma :D Takze vcera som sa odporucil a zalozil druhu esim na tablet, dobil 10 €, pridali dalsich 10, a este som skusil ESIMDB5. Najprv to napisalo, ze kod prijaty, ale 5 dolarov nepripocitalo. Dnes pustam tablet a uz tam svieti 25 USD :) Takze z 10 investovanych eur mam 40 USD (hoc na 2 esim)
BNESIM ma tiez dobru akciu. BF68 vam vrati 68% zo zaplatenej ceny balika v podobe kreditu. V buducnosti je to teda viazane na nakup dalsich balikov, ale ... v principe sa v esimdb opakuju 2ja s najlepsimi cenami - JETPAC a BNESIM, takze je to do buducna pouzitelne. Co je tam specialita, kredit sa da presuvat medzi pouzivatelmi. Takto by ma aktualne stal Egypt 1.12€\GB hoc dalsich 2.4€ by tam viselo v podobe kreditu - data aj kredit bez expriacie.
EDIT: neskusal som, ale este lepsia akcia u BNESIM je na referal - odpocita 5 USD z ceny balika, takze potencionalne balik zdarma. Kto chce moze skusit J1G3DAD2